Dagens "make me pretty"

Använd ALLTID solskyddsfaktor!
För mycket sol gör så att huden åldras snabbare. Nu snackar jag inte om mottlig hälsosam sol. Utan den sol hets som vi har i Sverige dme få dagar som lilla blyga solen tittar fram!
Knepet med solskyddsfaktor är detta:

Smörj in dig en timme innan du ska ut i solen. Om du är på solsemester så smörj in dig när du vaknar. Hemma, smörj in dig i god tid innan du ska ut i solen. Man ska massera in krämen ordentligt, inte bara dra på huden. Krämen ska IN I huden. Ska du vara ute i solen länge så upprepa med jämna mellanrum.

Ska man inte sola kroppen eller bada så är det ändå bra att smörja in sig med solskyddsfaktor på dem ställen som man vet kommer vara utsatta för sol som t.ex armar, underben, ÖRON, ansikte och HÄNDER!

Ett tips är köpa en DAGCREME, lipbalm, handcreme och foundation som redan innehåller solskyddsfaktor.

Kom ihåg att man ska åldras with grace. Rynkor är jätte fint när man börjar bli gammal, inte när man är 30 år och ser ut som en orm som ska byta skinn!

Viktigast utav allting så finns det faror som man utsätter sig själv för när man solar för mycket, som t.ex hudcancer, som är bland de vanligaste cancer sorterna och JÄTTE dödlig då det sprider sig snabbt som bara den.

Så kom ihåg att använda SPF!!!

Kiss kiss

Kommentarer
Postat av: yalda

Jepp helt rätt! Jag har alltid solskydd. På sommaren har jag 30 spf i min dagcreme.

2010-04-21 @ 11:23:16
Postat av: Shejda

Tack för de fina tipsen! Mycket man inte hinner tänka på då solen tittar fram, då vill man bara skynda sig och sola. Men du har rätt...huden åldras mkt snabbare om man inte tar hand om den. Sen behöver man ju inte smörja in sig endast när solen tittar fram, det är bra att göra det med jämna mellanrum när man är hemma oxåå..När man kommer ut från duschen..efter att man tvättat händerna..osv

2010-04-21 @ 18:34:50
URL: http://sheyda.blogg.se/
Postat av: Nazanin

Ja spf RUUULES =) jA DET ÄR KLART.. ATT SMÖRJA IN SIG ÄR GUDOMLIGT =) oj caps lock! Men just solskyddsfaktor behövs när man går ut.. om du inte solar hemma i balkongen :P hihi

2010-04-21 @ 22:35:10
URL: http://somethingofaconfession.blogg.se/
Postat av: Nazanin

Ja spf RUUULES =) jA DET ÄR KLART.. ATT SMÖRJA IN SIG ÄR GUDOMLIGT =) oj caps lock! Men just solskyddsfaktor behövs när man går ut.. om du inte solar hemma i balkongen :P hihi

2010-04-21 @ 22:35:20
URL: http://somethingofaconfession.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0