Midnightsnack, oliver!

img_0551 (MMS)

Midnightsnack, oliver!


Äpple och kanel paj med vaniljvisp. Jag tr...

img_0550 (MMS)

Äpple och kanel paj med vaniljvisp. Jag tror inte mitt skinn kommer räcka till efter detta. Vissa supar skallen av sig i parken denna valborg men vi har visserligen ett maraton in eating! Hoppas att ni får en underbar kväll. Kiss kiss piss out!


Dinner time! Marinerad het kyckling, vitlö...

img_0548 (MMS)

Dinner time! Marinerad het kyckling, vitlökspotatisgratäng, rödvinssky med smörstekta brytbönor toppad med citron, rosmarie och flingsalt


Detta ger en hopp i det gråa vädret

img_0544 (MMS)

Detta ger en hopp i det gråa vädret


The strange turns in life

Igår träffade vår lilla fmailj på en underbar kär person som jag tycket jätte bra om. Har ej träffat på eller prata med denna person på ett tag på grund utav vissa omständigheter. Efteråt hade jag sådan stor ångest känsla. Det finns inget värre än ångest känslor tycker jag. Dem drar ner mig ända fram till den sekund jag kommer på varför jag har ångest eller har löst problemet. Så igår kom herr ångest på besök igen.

Jag tänkte hela tiden... amen gud varför denna oro och ångest?
Det visade sig att en händelse som tog plats för ett tag sen har ställt om det i vissa områden. Bland annat har jag "mist" två viktiga nära personer i mitt liv, och tro mig jag har inte många vänner som jag faktiskt står så nära.
Men varför skildes vi åt och hur?

På ett dåligt sätt... många missförstånd och enligt mig mycket skit som låg under ytan som till slut flöt upp och svek framförallt!

Jag är inte den personen som är ute efter nya vänner fastän jag alltid är pigg och glad. Det är YTTERST FÅ som jag verligen "släpper in" i mitt liv och som jag blottar mina känslor för. Jag kan vara sluten som en dagbok med en borttappad nyckel. Ja ni förstår nog vart jag vill komma. Men men.. när den personen väl kommit dit hos mig så är jag villig att ge allt och lite till. Självklart har jag mina dåliga sidor.. bland annat att jag kan vara så sjukt envis och jag har svårt att släppa vissa saker. Just för att jag har så svårt för att släppa saker och ting så är det inte många vänner jag hittar tillbaka till som jag en gång "forlorat".

Varje gång jag och M har upptäckt dåliga sidor hos vänner eller släktingar så brukar han bli lite fundersam, lite ledsen och så men jag har alltid sagt att man kan se saker och ting ur minst två perspektiv. Att förlora en vän på grund utav svek eller att man upptäckt sidor sm man inte gillar kan man se på olika sätt. Fast jag ahr ALLTID sett det såhär: Fan vad bra att jag jag upptäckte denna sidan hos dig innan du kunde såra mig ÄNNU MER! Dessutom visar jag aldrig några känslor eller ånger efetråt. Bara cold hard cut off!!!

MEN.... för första gången i mitt LIV har jag bokstavligt kunnat snacka öppet om hur mycket jag saknar dessa människor och hur synd och tragiskt jag tycker det är att vi gått skilda vägar! Wow.. this is really biiiig big for me! Det var två vänskaper som jag från BOTTEN AVMITTHJÄRTA trodde skulle hålla livet ut.
Man vet inte vad livet har för vändningar och vilka vägar som möter varandra igen... men... som sagt, att släppa saker är svårt för mig och har många gånger gjort att jag ej kunnat få de känslor jag haft innan.



Vi krigar för fullt! Vad ska man göra? Plo...

img_0540 (MMS)

Vi krigar för fullt! Vad ska man göra? Plocka undan allting för att lillen inte ska få tag på allting eller ska hon lära sig att inte röra? Just nu kör vi metoden: plocka ej undan allting. Självklart farliga föremål men vissa saker förblir och hon får lära sig att inteeee pilla! Än så länge har det faktiskt funkat. Vi får väl se hur det går. Åh juste ja måste bara dela med mig detta. Hahaha! Personligen så har jag inte svårt att ta kritik men jag gillar INTE att någon ska döma mig angående någonting jag inte ens bett dem kommentera. När vi skulle köpa nya soffor så gick vi in på living för att se vad dem hade. Vi visste att vi var ute efter ljusa skinn soffor. Så hittar vi en snygg model och frågar försäljaren om man kan beställa dessa i läder? Så snackar vi lite "fabric" och hon försöker verkligen sälja soffan i tyg då den inte kommer i läder. Sedan säger jag: vi vill ha en skinnsoffa för det är snyggt men också det att vi har ett litet barn och man kan bara torka bort allt kladd så enkelt. Sedan vänder hon sig om med en kaxig blick och säger: jag har två barn och jag har uppfostrat dem med en vit tygsoffa. Men jag har iochförsig lärt mina barn att inte äta i soffan. Det hela handlar ju om vad man lär sina barn och ens egna vanor! Sedan vänder M sig om och säger skit surt: Ja men vi har även en hund! Har du det eller? Hon sa nej och M sa: Ne juste! Hahaha! I just Love it when My man holds My back! Det blev inga köp där vill jag även notera!


Only in Malmö! Hahahaha

img_0535 (MMS)

Only in Malmö! Hahahaha


Vissa tycker om att leka i vasken. Hahaha

img_0532 (MMS)

Vissa tycker om att leka i vasken. Hahaha


Idag är det inredning som gäller. Ska ut...

Idag är det inredning som gäller. Ska ut på jakt efter nya möbler till hallen. Förresten, har ju inte visat det nya vardagsrummet. Har ju glömt mitt minneskort till system kameran hos M's föräldrar, och jag tänker inte fota mina fina älskade good spirit möbler med en mobilkamera. Som ni märker så ÄLSKAR jag fotografera och fotokonst! See ya later. Nicole skriker mamma och vill slita av sig tvångströjan (förklädet)


Lyx

Som ni kanske vet så ammar jag Nicole fortfarande. Jag valde att inte ALLS dricka alkohol under graviditeten och har ej druckit under tiden jag ammat, tänker inte göra det heller förrän jag ammat helt "färdigt". MEN!!! With a risk of sounding like an alcoholic...jag längtar SÅÅÅÅ MYCKET till just detta... en kväll som M lovat mig som ska bestå utav, vodka och caviar OCH champagne och ostron! JAAAAA... vi ska ha en så glamurös kväll med bara LYX från början till slutet!

Men just nu så nöjer jag mig meeer än gärna med att ge Nicole den trygghet och näring genom att amma henne =)




Vilken underbar syn :)

img_0526 (MMS)

Vilken underbar syn :)


Sallad som består utav kål, champinjoner, ...

img_0523 (MMS)

Sallad som består utav kål, champinjoner, rödlök, tomat och salladskål. Dränks i en god dressing med ett STORT glad vatten! I'm trying My best to stay healthy!


Coolingen i sin adidas dräkt

img_0435 (MMS)

Coolingen i sin adidas dräkt


I just cant help looooving My haircolor

img_0518 (MMS)

I just cant help looooving My haircolor


Lite intern skämt

img_0483 (MMS)

Lite intern skämt


Ja nu har man iallafall fått dagens motio...

Ja nu har man iallafall fått dagens motion. Har sprungit fram och tillbaka som en vilsen turist på Mas (sjukhuset) för att hitta en viss igång. SJÄLVKLART skulle de skicka mig till fel igång. Väl framme så i ser jag att det var där jag trodde det var från första början. Lesson: read moron!


Det är sjukt att man kan känna sig så v...

Det är sjukt att man kan känna sig så vilse fastän det sägs att man är på rätt plats. Oönskad! Some places are not meant for some people and some people are not meant for some places. What to do?


Idag firar vi M's systers födelsedag. Grat...

img_0118 (MMS)

Idag firar vi M's systers födelsedag. Grattis My Love!


Åh vad jag saknar min mamma! Kom hem nu!!!

img_0211 (MMS)

Åh vad jag saknar min mamma! Kom hem nu!!!


Jag vill ha tillbaka det fina vädret. Hopp...

img_0500 (MMS)

Jag vill ha tillbaka det fina vädret. Hoppas att jag vaknar till en blå himmel och varm sol imorgon. Godnatt!


Dagens "make me pretty"

VATTEN!
Kan inte säga detta tillräckligt många gånger!
Att dricka vatten gör att:

checkbox_blue_small.jpg

Vatten behövs för att kroppens ska fungera optimalt, levern, njurarna, matsmältningen, lederna mm.

checkbox_blue_small.jpg

Vatten behövs för näringstillförseln och syretillförseln till cellerna, reglering av kroppstemperaturen, blodets transport och kroppens PH-värde.
checkbox_blue_small.jpg

Vatten förbättrar koncentrationsförmågan och uthålligheten. Vatten behövs för kroppens och musklernas återhämtning vid fysisk träning.

checkbox_blue_small.jpg

Vatten förbättrar energiupptaget och förbränningen av kalorier.

 

checkbox_blue_small.jpg

Vatten ökar mättnadskänslan, minskar hungern.

 

checkbox_blue_small.jpg

Vatten behövs för kroppens naturliga rening. Vatten forslar bort gifter (toxiner) och förbränningsprodukter av olika slag genom kroppens reningsorgan.

 

checkbox_blue_small.jpg Vatten minskar effekterna av stress och trötthet.

checkbox_blue_small.jpg

Vatten ger naturlig skönhet för kroppen, är bra för hud och hår.
källa: http://www.halsosidorna.se/Vatten.htm

Jag vet det sägs att man ska dricka MINST 1,5 liter vatten om dagen! Även om ni inte gör det så är det bra att dricka ett, två tre eller fler glas vatten varje dag.. bättre det än ingenting! En ska som jag gör ibland är att jag dricker vatten "mellan varven" hemma. Man kanske vill dricka nåt sött till maten men då kan man passa på att dricka små glas under tiden man gör annat.

Mitt tips:
Hitta någonting som ni tycker är gott att dricka ur. Vissa har speciella glas de gillar mer än andra glas, vissa gamla pet flaskor, vissa med sugrör osv! Då blir det myyyycket lättare och godare att få i sig mycket vatten!

Farmor och Farfar på besök


It's all about löööv

Det bästa sättet att få till en riktigt god och smarrig enkel sallad är att INTE snåla med olivoljan!
Sen så skadar det inte att äta det i gamla fina handmålade skålar som man fått utav mamma



Persisk "salad shirazi". Superfinhackad gurka, tomat och rödlök. Färsk citronjuice, olivolja, salt och finmalen svartpeppar.. and of course..a pinch of löööv! ;)

Vissa kan helt enkelt inte hålla sig

..från sömn



M berättade att han hade satt henne i stolen för att han skulle hämta någonting från hallen, sedan ser han hur hon lutar sig tillbaka och somnar, och efetr två sekunder så trillar huvudet ner och slår i bordet.... OBSERVERA..hon sover fooortfarande och vaknar inte ens till!
Hahaha, stackare... nu låter vi som ett par tortyr föräldrar ju!

Not to brag... eller jo!!!

Idag var en sådan dag då jag hade en av mina hemska spräng huvudvärk. Jag tog en "nap" och sedan vaknade man upp till detta



Wokade krispiga grönsaker, wokad strimlad fläskfilé och lite glasnudlar!

verkligen a day I'm so happy that my man can COOK!!

P.s... min GI är lite annorlunda då jag ammar rätt mycket fortfarande. (thank god)

Inspiration för kvällens matlagning utav J...

img_0507 (MMS)

Inspiration för kvällens matlagning utav Jamie Oliver


Dagens "make me pretty"

Använd ALLTID solskyddsfaktor!
För mycket sol gör så att huden åldras snabbare. Nu snackar jag inte om mottlig hälsosam sol. Utan den sol hets som vi har i Sverige dme få dagar som lilla blyga solen tittar fram!
Knepet med solskyddsfaktor är detta:

Smörj in dig en timme innan du ska ut i solen. Om du är på solsemester så smörj in dig när du vaknar. Hemma, smörj in dig i god tid innan du ska ut i solen. Man ska massera in krämen ordentligt, inte bara dra på huden. Krämen ska IN I huden. Ska du vara ute i solen länge så upprepa med jämna mellanrum.

Ska man inte sola kroppen eller bada så är det ändå bra att smörja in sig med solskyddsfaktor på dem ställen som man vet kommer vara utsatta för sol som t.ex armar, underben, ÖRON, ansikte och HÄNDER!

Ett tips är köpa en DAGCREME, lipbalm, handcreme och foundation som redan innehåller solskyddsfaktor.

Kom ihåg att man ska åldras with grace. Rynkor är jätte fint när man börjar bli gammal, inte när man är 30 år och ser ut som en orm som ska byta skinn!

Viktigast utav allting så finns det faror som man utsätter sig själv för när man solar för mycket, som t.ex hudcancer, som är bland de vanligaste cancer sorterna och JÄTTE dödlig då det sprider sig snabbt som bara den.

Så kom ihåg att använda SPF!!!

Kiss kiss

Böngryta

Oki... here we go! Jag måste erkänna att min böngryta var så smaklös så att M fick komam och rädda den..haha!

Det bästa är att lägga bönorna (oavsett vilka bönor eller kikärtor) i blöt sen kvällen innan. Sedan sköljer man dem innan man ska tillaga dem. jag använde kidneybönor



Sedan fräser man lök, vitlök och chilli i olivolja med lite gurkmeja



Sedan tillsätter du tomatpuré och krossad tomat



Sedan ska det koka i sisådär HUNDRA ÅR!!! VARNING!!! Det tar jätte lång tid för dessa jäkla bönor att bli hårda.
Sedan saltade jag efetr att de började mjukna och det var bara så smaklöst och BLÄ

Så M kom och tillsatte lite mer tomatpuré, pressade i lite citroner och citronpeppar och det blev myycket godare

En klick creme fraiche på detta så har ni en böngryta



Egen kommentar: jag ska aldrig mer koka kidneybajsbönor!

P.S.. den enda anledningen till att jag hade SÅ MYCKET bönor att handskas med var för att min bror kom hit igår och ksulle "laga mat" så öppna han en STOR påse kidneybönor och la HELA påsen i vatten, sedan fick han ett samtal och var tvungen till att sticka så han lämna oss med sina jäääävla bönor!!

Ah.. nu är jag så less på BÖNOR att jag inte ens vill skriva b*na nå mer!


Sloppyyy

Det är ärligt talat (handen på hjärtat) INTE många dagar jag vaknar och helt enkelt inte pallar vara på G under dagen.

Vanligtvis så städar jag och M lägenheten på kvällen innan vi somnar så man vaknar till ett rent hem. För mig så gör det så himla mycket att vakna och tänka: Ah vad skönt, hemmet är STÄDAT och rent. Jag kan få riktig hemsk ÅNGEST när jag vaknar och vet att det är a big mess hemma.

Idag så vaknade jag med en dålig inställning. För många anledningar. Men on top of that så var hemmet stökigt...OH NO!! Känner för en dag då man bara vill ligga i pyjamas på soffan och titta på bad Tv all day long. NOT GONNA HAPPEN då man har en lite krabat som behöver en. Egentligen borde jag tacka Nicole, för hon TVINGAR mig till att bli pigg, driven och framförallt FIN varje dag!

Wow... och nu somna hon så jag har INGET ANNAT val än att get my ass up and clean this shit hole.

Ikväll ska jag även bjuda på ett recept på en böngryta som jag hittat på själv och aldrig lagat, HAHA! PLUS att jag inte gillar bönor så mycket.... oj oj, ni kommer ju verkligen vilja laga den rätten :P

Dagens energi är negativ and itäs spreading.. even through the blog... nä fy! Skärpning!

Dessa bilder gör mig på bättre humör, så.. en sista peak and then GET UP!



Martin och Nicole. En utav de underbara dagarna vi spederade i Dubai. Detta var ett jätte lyxigt hotel som vi tog in på en dag. Njöt för varje sekund utav polen, stranden, SOLEN, maten och familjen



Nyfärgat och nyfönat hår.. mmm gooood feeling!

GI metoden

Jag letar för fullt på nätet efter en sida med bra information om GI. Det mesta är så rörigt.

Orkar man inte leta kan man alltid kolla på Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/GI#GI-metoden

Men jag lovar att ni ska få en fin och enkel sammanfattning.

It's love, all the way



Nicole sitter i Affes knä och klappar deras hund Tixi

Dagens "make me pretty"

Skydda alltid era händer från solen. Händer är faktiskt den kroppsdel som man vanligtvis inte skönhetsopererar. Solen kan göra dina händer rynkiga och ge pigmentförändringar (bruna fläckar). Ju tidigare du skyddar dina händer mot solen dess senare i livet får du fula ålderstecken på dina händer.


I'm back and it's gonna be aaaaaall good!!

Nu mina vänner... mina trogna besökare (de få som jag är tacksam över) ska jag presentera min nya blogg för er.

Min "nya" blogg, som kommer vara på denna adress men den kommer vara ny innehållsmässigt.

Från och med nu så kommer min blogg bestå utav följande saker:

*Min nya GI livsstil
*Mått och vikt på min kropp
*Recept för hälsosam mat
*Skönhetstips
*Förhoppningsvis mode
*Tankar
*Att vara mamma
*NICOLE
*Liiite privatliv
*Mina roliga ;) dialoger
*Träning
*Fina fotograferingar

MED MERA... men detta kommer vara dem saker jag vill lägga fokus på.

Vissa kanske läser min blogg och tänker: Amen gud, what a crazy bitch som är så inne i sitt bloggande och sin lilla skit blogg som inte ens tjänar några pengar eller som inte ens är så populär.. till er som tänker så... många bäckar små leder till WHAT?? TILL EN STOR FET Å!!! Dessutom så är min blogg helig för mig, det är mitt sätt att ventilera mig och jag ÄLSKAR att skriva. Har älskat det sedan barnsben.

Imorgon ska jag ta mått på min kropp och väga mig. Genom att göra vissa saker offentligt på min blogg kommer jag även känna motivation =)

Dessutom vill jag tillägna att detta är MIN blogg, mina tankar och mina principer.
Att jag bestämmer mig för att komma i form betyder inte att jag uppmanar folk till att banta och bli pinnsmala. Alla tar konsekvenser för sina EGNA handlingar.
Självklart kommer jag skriva mer kring detta i framtiden.

Ses i vimlet =)



No inspiration!

Min blogg ska vara någonting som jag ska brinna för, någonting som jag ska VILJA, ÄLSKA att skriva i. Men jag känner att min blogg är tråkig och bara så..hmm... inget specieltl liksom.

Vill faktiskt satsa ordentligt på bloggandet och då vill jag ha en "nisch".

Dem senaste dagarna har jag haft ångest över att ajg inte uppdaterat min blogg.. snacka om I-lands problem.

Men det jag vill säga är att min blogg har alltid varit lite "helig" och ventilerande för mig... men inte for the moment.. så att jag måste "hitta" min inspiration.

Så ursäkta den hemska uppdateringen.... men jag känner att kvalite sätter sig några säten framför kvantite.

Piss love and understanding



(L)

April April

Jag: Åh nej baby... jag måste betala tillbaka 2000 kr till skatteverket i år!!
M: VAAAA....skojar du med mig?
Jag (efter att dra ut på skämtet lite till): Hahaha April April din dumma sill, I got Youuuu!


....5 minuter senare...

M: Linux... kom hit så ska du få en köttbulle... kom Linux... köttbulleeee

Linux kommer ruuusande
M: April April

M tittar på mig och säger:
Ja men jag måste ju också lura någon!!!

RSS 2.0